Daha önceki bir yazımda Roma İmparatorluğu’nu yıkan kavimler göçünden bahisle tarihin tekerrür etme ihtimalinden bahsetmiştim. Bu defa kavimler göçünün hedefinde Germen İmparatorluğu namı diğer Avrupa Birliği var. Bu ihtimalin farkında olan Almanya derhal tedbirini aldı ve mültecilere karşı savunma hattını ileride kurmayı planladı. Bunun için Türkiye’nin PKK ile mücadelesine ses çıkarmayan bir anlaşma yapıldı. Taraflar bu kadarla sınırlı olaydı mesele yoktu. Ancak konunun taraflarından biri olan ve Volkswagen firmasının üstüne giderek tavrını netleştiren Amerika, Almanya’nın üstüne gitmeye devam edecek görünüyor. Zira Almanya ve Çin Amerika’nın istediği tek kutuplu dünyanın iki rakibi. Bu rakipler sırası ile halledilecek. Konjunktür Almanya’ya öncelik veriyor.
Alman tehdidini biraz açalım; yetmişli yıllarda Almanya, Fransa ve İngiltere üç eşit ekonomi idi. Şimdi Fransa ve İngiltere toplamı bir Almanya etmiyor. AB projesi, Avrupayı Alman pazarına çevirdi. Hitler’in “Lebensraum” doktrini gerçekleşmiş odu. Fransa rekabet edebilme gücünü tekrar kazanabilmek için, iç karışıklığı göze alarak, işçi maliyetleri üzerine gidiyor.
İhtimal ki Türkiye Almanya anlaşması, Amerika’nın teklifi veya tehdidi ile rafa kaldırıldı. Siz şimdi 51 Amerikalı diplomatın Obama’ya yazdığı, Esed’e müdahale isteyen mektubunu bu çerçevede okuyuverin. Gelişmeleri takip edip göreceğiz.
Bu arada, yıllardır Türkiye’nin Avrupa birliğine girmesi konusunda destekçi olan İngiltere, aniden çark etti. Ben yıllardır savunduğum bir tezimi kendimce doğrulamış oldum. İngiltere’nin Türkiye sevdası Almanya’nın hegomanyasını kırmaya yöneliktir. Zira İngiltere, Amerika’nın Truva atıdır. Bu atın yanına bir kardeş aranmakta idi. Ne zaman ki kavimler göçü tehdidi altında olan Avrupa ve Almanya etkinliğini yitirme riski ile karşı karşıya kalmıştır, Truva olgusuna ihtiyaç ortadan kalkmıştır. Savaş artık cepheden yapılacaktır. Bu savaşta Türkiye, AB dışında bırakılmalıdır.
Bu bir örtülü savaş. Tarih tekerrür eder ve Almanya Amerika karşısında yine kaybedebilir. Ama tarih yine tekerrür eder ve tıpkı iki dünya savaşı ertesinde olduğu gibi, Avrupa eski Avrupa olarak kalamaz. Bakalım İngiltere referandum ile desteklediği bu savaştan tek parça halinde çıkabilecek mi?
Bu haber 2378 defa okunmuştur.